אתר רשת המזרח התיכון לדו קיום

English

Maps

כתוב לנו

ירושלים

גשר

הורים שכולים

מטרות

חינוך

שער

 

 משאבי דו-שיח

דפים אלו מוקדשים לדו-שיח. תושבי המזרח התיכון וגם חברים ותומכים בארצות מעבר לים מדברים איש עם רעהו, לומדים ומלמדים האחד על האחר כדי לבנות עתיד טוב יותר למזרח התיכון. תתפלאו לראות כמה רבים אנחנו: ערבים ויהודים, מוסלמים ונוצרים, פלשתינאים וישראלים, סונים ושיעים, דרוזים ובאהאיים, יהודים מסורתיים, מחדשים ו "חופשיים". דו-שיח הוא הצעד הראשון להכרת הצד האחר כבן אנוש – והצהרת כוונותיך כבן אנוש המבקש לעזור לשכנו. דיאלוג הוא חוויה לימודית ללב ולנשמה.

 

תוכן

מה יוצא לנו מדו-שיח?

 איך להתייחס לדו-שיח?

 איך להצטרף לדו-שיח?

איך להתחיל בדו-שיח ?

קבוצות דו-שיח אחרות?

 נושאים לדו-שיח והצעות?

מה יוצא לנו מדו-שיח?

הרווחים הקטנים – כולנו גדלנו על דיאטת שנאה ופחד מהאחר, שגרמה ל"הפרעות בעיכול" נפשיים. דו-שיח מסייע לריפוי התופעה. דיאלוג מביא מידע חדש על השכנים ויוצר חברויות חדשות. דיאלוג הוא גם הזדמנות עבורך להיחשף וללמד את השכן דברים חדשים עליך אותם לא ידע.

עבודה משותפת – כמה קבוצות דיאלוג עוסקות בשיח ובהיוודעות, אחרות לוקחות על עצמן עשייה פעילה לשינוי המזרח התיכון על ידי מתן תמיכה בפרוייקטים משותפים לחינוך, פרוייקטים בתחום הרפואה והשיקום. ילד בריא או בית ספר חדש הנבנה במאמצים משותפים הם גמול נפלא לכולם.

הרווח הגדול – הרווח הגדול לכולם הוא עתיד משוחרר מפחדים, מחוזק ברשת של חברויות מרחבי המזרח התיכון ותפוצותיו מעבר לים. שלום לא יכול להיעשות בידי מדינאים ולהסתמך על הסכמי שלום. דיאלוג ושיתוף פעולה יבנו שלום, לאט אבל בביטחון. זה לא יקרה בלילה אחד, זה לא יהיה קל, אבל זו הדרך המעשית היחידה בטווח הרחוק.

איך להתייחס לדו-שיח?

לדיאלוג מגיעים כדי להאזין, ללמוד ולשתף בזמן וידע. יש להשאיר מאחור את התעמולה לה הורגלנו. ניתן להעשיר את החברים החדשים במידע והתנסויות. נשתף בנושאים כואבים: מעבר בנקודת גבול ישראלית, מה התחושה לשרוד מהתקפת טרור או חטיפה, לאבד אהוב במלחמה, לחיות בעיראק או לראות בהרס ביתך. שיתוף במידע מחיי היומיום: איך לבנות בית או לתקן כלי רכב, ספר טוב שקראת באחרונה או הדרכה להתמצאות באתר. שיתוף מיומנויות והתנסויות מהדקים חברויות. התייחסות אל האחר כאל פרט. בדיאלוג מדברים אל האדם ולעולם לא ליריב. יש להתכונן בצורך להודות בטעות. כך אנו מתפתחים. האמת לעולם אינה אך ורק בידי אחד הצדדים או אחד הדוברים.

 

איך מצטרפים לדו-שיח?

קיימות קבוצות דו-שיח רבות במתכונת של פנים-אל-פנים ובאמצעות הדואר האלקטרוני. אתר המזרח התיכון בשפה האנגלית עשיר בקישורם [לינקים] לקבוצות דו-שיח.

איך להתחיל קבוצת  דו-שיח

אם אין בקרבת מקום מגוריך קבוצת דיאלוג אפשר להקים קבוצה חדשה ולפרסמה באתר רשת המזרח התיכון לדו-קיום ובקבוצות דו-שיח אחרות.

נושאי דיאלוג והצעות

קבוצת דיאלוג יכולה לעסוק בכל נושא המאחד ומתאים להרכב הקבוצה.

להלן כמה רעיונות:

היפוך צדדים – פלשתינאי או ערבי יספרו את סיפורו של יהודי החי בישראל. יהודי יספר את סיפורו של הפלשתינאי, המאפיינים יכולים להיות עדכניים או היסטוריים, לקוחים מאירועי היומיום או בהתנסות להיות פליט, קורבן פעולת טרור, מעבר בנקודת גבול ואפילו התנסות חיובית. רצוי לספר על מהלך ההתנסות. (דוגמא)

תוכנית לשלום – הקבוצה יכולה לבנות תכנית פשוטה לשלום. מה הנושאים החשובים לשני הצדדים? כל צד ילמד על מה ואיך חושב הצד האחר ויבנה אמון. הצהרת קבוצת השלום היא דוגמא אחת לתכנית דומה. קבוצת הדיאלוג BASEL היא דוגמא נוספת.

ירושלים – ירושלים היא נושא בכל תכנית שלום אבל יכולה לשמש בהחלט נושא לדיון נפרד.

מה אומרת אמונתי לגבי מלחמה ושלום – מה חשוב יותר בדתך – שלום ופיוס או טריטוריה?

עשייה לפי נושאים – הקבוצה יכולה לבחור בנושא לפעולה משוטפת, לדוגמא גיוס תרומות לפרוייקטים בתחום חינוך לשלום או ניהול מערכה להפעלת לחץ על מדינאים בנושאים מיוחדים כמו: האצת תהליך השלום או דמוקרטיה ברשות הפלשתינאית.

מים ומשאבים – חברי הקבוצה יכולים לחקור בתחום בעיות המים ולהביא פתרונות לדיון בקבוצה.

התנסות אישית – חברי הקבוצה יכולים לשתף את הקבוצה בחוויה אישית, מה גרם להם להאמין או לא להאמין לצד האחר.

חומר באינטרנט – קיימים אתרים רבים המספרים על חוויות אישיות במהלך הקונפליקט במזרח התיכון היכולים להוות רקע לשיחת הקבוצה.

 

להתקשר לאנשי דת מקומיים ו/או מנהיגים קהילתיים, בדרך כלל ידעו הם על אנשי קשר בתחום הבין-דתי ו/או הבין-תרבותי.

הפצת המסר בקרב באוניברסיטאות או בקרב חבריך ללימודים

להתקשר אל אתר רשת המזרח התיכון לדו קיום או לכל אחת מהקבוצות האחרות המוזכרות בו.

אפשר גם ליצור דף בית משלך לפרסום קבוצת הדו-שיח שלך, אמור לנו ואנו נתקשר אתך.

התנסויות של אחרים

סיפור קבוצת PEACE

קישור [לינק] לסיפור של שלום - מתאר את ראשית דרכה של רשת המזרח התיכון לדו-קיום במכתב מפלשתינאי תושב ירדן שנשלח לפורום שיחה ישראלי.

הגשר

מכתב מפלשתינאי לישראלי התחילה התכתבות שהביאה לחברות אמיצה.

חוג הורים שכולים

קבוצת דיאלוג מיוחדת במינה נוצרה בין משפחות ששכלו בן משפחה במהלך שנות המאבק.

דיאלוג יהודי ערבי בניו מקסיקו

קבוצה זו החלה בפעילותה לפני שנה, באחרונה קיימו מפגש דיאלוג ציבורי בניו מקסיקו.

מקורות לדיאלוג

 

 

Middle East Gateway